Zone 2: Fuengirola / El Faro

Deze zone is niet meer dan 25 minuten gelegen van het vliegveld van Malaga. Er is openbaar vervoer vanaf het vliegveld met buslijnen of een treinverbinding  tot eindstation Fuengirola centrum.

 

Fuengirola

Fuengirola heeft prachtige zand stranden over een lengte van 7 km. Van het Castillo Soheil tot aan Torreblanca. De voorzieningen op het strand zijn compleet, strandbedden, chiringuitos, watersporten en zelfs een waterpark. De stranden zijn breed en schoon en u kunt het makkelijk bereiken door de lange promenade langs het strand. Playa Carvajal is misschien wel het meest populair met chiringuito Cubanita waar zomeravonden geen einde kennen. Er zijn 7 belangrijke stranden in Fuengirola: El Ejido, Santa Amalia, San Francisco, Los Boliches, Las Gaviotas, Carvajal en Torreblanca

De chiringuito strandbars zijn er geweldig : u ruikt overal de  Espeto de Sardinas. Fuengirola heeft voor ieder zijn smaak restaurants en eetgelegenheden. Met een overdekte markthal kunt u zelfs ontsnappen aan de zon en een keuze maken uit diverse eetgelegenheden.

Fuengirola heeft een mooie dierentuin met een samenwerking met Blijdorp in Rotterdam als het gaat om  het broedprogramma van apen, Bioparc Fuengirola. Een  zwempark,  Aqua Mijas, maar ook een waterpark op zee: CostaWaterPark. In de haven kunt u ook een boottocht maken om te vissen of dolfijnen te spotten. Fuengirola heeft een groot commercieel overdekt winkelcentrum, Miramar Shopping Center met een grote bioscoop en zelfs kartbaan.  Er is een hop-and-hop off trein die door de stad gaat en op diverse punten stopt. De grootste vlooienmarkt wordt gehouden op het feria terrein, daarnaast biedt het ruimte voor de jaarlijkse feria en de wekelijkse markt op dinsdag en zaterdag.

In Fuengirola kunt u niet om het Castillo Sohail (arabische kasteel)heen, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Fuengirola en regelmatig is het de locatie van festivals en concerten. Een bezoek aan de stieren ring Plaza de Toros waar u kunt inlezen over de geschiedenis van het stierenvechten. Fuengirola heeft diverse Musea en een bezoek aan de Romeinse ruines (Finca Del Secretario) maakt u dag compleet.  Niet te vergeten :Mezquita de Fuengirola (grote Moskee) en Plaza de la Constitucion, waar u heerlijk op een van de terrassen kunt genieten van het leven in Fuengirola.

 

Met kinderen kunt u midget golf beoefenen in de buurt van het Miramar Shopping Center. Voor een degelijk golfbaan vindt u op ongeveer 4 km van Fuengirola Mijas Golf. Met een 2 x 18 Holes banen kunt u zich hier goed vermaken. Sluit af met een drankje bij Tamisa Golf Hotel na een heerlijke dag op de golfbaan.