Zone 5: Estepona /New Golden Mile/ Casares / La Duquesa / Manilva

Deze zone is  vanaf 55  minuten gelegen van het vliegveld van Malaga via de A7. Neemt u echter de betalende AP7 dan staat u op 30-40 minuten op de luchthaven.  Deze zone is te bereiken via buslijnen of per taxi / bus vanaf het treinstation in Fuengirola. Estepona is een regio , alsook een bruisende spaanse stad.

 

Estepona & New Golden Mile 

Estepona heeft twee EC Blue Flag-stranden. Playa de la Rada  bijvoorbeeld is het centraal gelegen en het meest populaire strand in Estepona stad. Met een lengte van 2.630 km biedt dit lange strand veel ruimte. Playa del Padrón, of het El Padrón-strand, is een populair strand in Estepona. De weelderige vegetatie en het mariene leven maken het een bekende bestemming voor vissers. Playa del Cristo heeft een geweldige locatie: het kan te voet worden bereikt vanuit het centrum van Estepona. Het is niet het grootste strand in de omgeving en is ongeveer 700 meter lang.

Plaza de las Flores de Estepona is een plein in de oude binnenstad met daaromheen fantastische restaurants en bars met lokale spaanse prijzen! Plaza Doctor Arce is the place to be voor een koffietje of een cerveza. De stad is meer en meer in opkomst en er komen smalle boutique hotels, alles in harmonie met de oude binnenstad. Een energieke stad in opkomst en de diversiteit laat zichzelf goed zien in de verschillende eetgelegenheden en restaurants.  De typische gerechten van deze streek bevatten  toch meestal vis- en zeevruchten.

In Estepona zult u zich niet vervelen.  U kunt een bezoek brengen aan Selwo Adventurepark, gestyled naar Afrikaanse safariparken met 2000 dieren in semi-wilde omstandigheden, of ga eens op jeepsafari, ebike-tour, of een buggytour voor een andere beleving. Vanuit de grote haven van Estepona kunt u diverse boottochten ondernemen naar de Straat van Gibraltar om dolfijnen te spotten, te gaan zeevissen, u kan een boot of catamaran huren of duiklessen nemen. Kite surfen en alle andere watersporten zijn hier te vinden, werkelijk het maritieme hart in de Costa del Sol. Daarnaast is er een grote speeltuinen voor diverse leeftijdsgroepen op de brede promenadeMundo Mania is een kinderspeelhal voor indoor en outdoor fun!

Heerlijk rondlopen in het historisch centrum van Estepona waar de straten versierd zijn met kleurige bloempotten aan de gevels. Of breng een bezoek aan Orchidarium de Estepona: de grootste orchideeën tuin in de wereld. Necropolis Prehistorica de Corominas, voor de geschiedenis, of de Ruta de Murales Artisticos, voor een route langs kunstwerken doorheen de stad.

Palacio de Exposiciones y Congresos de Estepona is het expositie- en congrescentrum van Estepona. Dit centrum biedt onderdak aan bijna alle door Estepona georganiseerde evenementen, waaronder product presentaties, beurzen, commerciële tentoonstellingen, concerten en meer.

Op de New Golden mile: El Paraiso Golf Club (18 holes), Los Flamingos golf (18 holes), El campanario golf (9 holes)Atalaya Golf Country Club (36 holes)La Resina Golf Club (9 holes).

Rond estepona stad: Valle Romano Golf (18 holes), Estepona Golf (18 holes).

Casares / La Duquesa / Manilva

Casares is een uiterst charmant, verkeersvrij wit bergdorpje op 15 minuten landinwaarts er auto. Aan zee ligt de populaire badstad onder de belgen Casares playa. Casares playa heeft brede natuurlijke stranden met een wandelpad tot in Manilva.

Binnen de gemeente Manilva zijn er verschillende gemeenschappen. Het witte dorp Manilva zelf ligt een paar kilometer landinwaarts van het kleine vissersdorpje aan de kust dat bekendstaat als San Luis de Sabinillas of kortweg Sabinillas. Ten westen van Sabinillas ligt een charmante jachthaven "à la Deauville stijl" genaamd Puerto Duquesa met zijn omliggende woonwijken en golfbaan. Castillo de la Duquesa is een oud kasteel dat het einde van de Puerto de la duquesa vormt. Ten westen van de kust zijn er verschillende woningbouwontwikkelingen tot aan Punta Chullera. Na Punta Chullera komt men in de provincie van Cadiz.

 

Casares strand kan worden bereikt in ongeveer 20 minuten vanuit het witte dorp, waar u ongeveer 2 km aan uitgestrekte Blue-Flag stranden zult vinden; Playa Chica, Piedra Paloma en Playa Ancha.  Duquesa Haven is een uiterst charmante jachthaven waar het heerlijk vertoeven is zowel in de winter- als zomermaanden.

Door de aanwezigheid van water/rivier in Manilva wordt in deze streek een artisanale zoete rode wijn geproduceerd die u zeker moet proeven. Rozijnen en druiven groeien veel in deze streek en zijn kenmerkend voor het landschap in deze streek.

In de Puerto de la duquesa vindt u een heel groot aanbod aan restaurants en bars. Zo kan u een van een pastis genieten met uitzicht op de jachthaven bij bar La Marine.

Maar ook de hele kustlijn is rijkelijk voorzien van chiringuitos. Zeker niet te missen: restaurant la sal in Casares playa, de beachclub van Finca Cortesin en Cubanga

 Een stop in Casares Village mag zeker niet ontbreken daar zijn veel bezienswaardigheden te vinden, of een bezoek aan de Hedionda Baden. Vanuit het dorp zijn er verschillende wandelpaden te volgen die u naar de bergen leiden.

Ga ook eens een kijkje nemen in het exclusief hotel resort van Finca cortesin. Een 5 sterren hotel gedesigned in een natuurlijke omgeving met 18 holes golfbaan. Dit hotel straalt rust en luxe uit en heeft ook een indoor spa. Een unieke locatie voor trouwpartijen of een aperitiefje in 1 van de knusse hoekjes op het terras.

Deze streek is uitermate groen en ook rijkelijk voorzien van golfbanen: Finca Cortesin (18 holes) , Casares Costa Golf (9 holes), Dona Julia Golf (18 holes) , Duquesa golf (18 holes)