Zone 6: Sotogrande

Deze zone is  vanaf 1 uur en 10   minuten gelegen van het vliegveld van Malaga. Het vliegveld van Gibraltar ligt echter minder dan 20 minuten van Sotogrande waardoor u ook hiervandaan kunt vliegen en aankomen. 

Sotogrande, aan het westelijke uiteinde van de Costa del Sol van Malaga, maar eigenlijk binnen de gemeente San Roque in de provincie Cádiz, is  een van de meest luxueuze sport- en woonwijken van Europa. De 2.500 hectare beslaat alle voorzieningen die u zich kunt voorstellen zoals  Polo-, Golf- en strandclubs, jachthaven van wereldklasse en ongelooflijke bars en restaurants. Dit alles maakt Sotogrande een unieke ervaring voor bewoners en bezoekers.


Sotogrande

Sotogrande heeft verschillende stranden zoals, Playa Guadalquiton het meest verlaten en stille strand van de hele Costa del Sol. Playa Sotogrande met het Exclusive Sotogrande beach club. Playa Paseo del Mar en Torreguadiaro Beach. Playa el Cabrero in Cala Taraje / Cala Sardina.

Er zijn veel goede restaurants te vinden bijv, Mytilus een formeel Belgisch restaurant. Vis, kip, mosselen en biefstuk zijn allemaal aan te bevelen.

La Terrasse: Belgische brasserie aan de frontlinie van de jachthaven met uitzicht op boten. Specialiteit rundvlees. Formeel binnen en een meer ontspannen buiten lounge ruimte.

El Mercardo del Levante.. Het is meer een overkoepelende merknaam voor een serie vintage foodtrucks, gastronomische eetstalletjes, restaurants, livemuziek, drankjes en cocktails die plaatsvinden op zomeravonden op de kade La Ribera del Marlin in de jachthaven van Sotogrande. De kade (La Ribera del Marlin) is een genot voor de fijnproever. Prijzen zijn iets aan de dure kant, zoals je zou verwachten in Sotogrande, maar gecompenseerd door de locatie en de sfeer.

Vanuit Sotogrande maakt u makkelijk een trip naar Tarifa, met het surfstrand, Alcornocales Natural Park en Gibraltar.  Sotogrande is de thuisbasis van de wereldberoemde Valderrama--parcours, gastheer van de Volvo Masters en Ryder Cup Paardrijden (er zijn diverse Polo Clubs, zoals Santa María Polo Club Sotogrande ), Tennis en Padel, Diverse watersporten.

 

Wat verder rijden maar de moeite waard is een bezoek te brengen aan Castillo de Castellar de la Frontera, tevens is daar een dierentuin   te vinden die gesmokkelde dieren opvangt.