BLOG

Een aantal interessante artikelen en weetjes die u verdere informatie geven als u overweegt aan te kopen/ verkopen aan de Costa del Sol in Spanje.

 

Hoe verloopt de aankoop van een woning aan de Costa del Sol in Spanje: aankoopproces

Zodra u de perfecte woning heeft gevonden, is de eerste stap een borg vast te leggen bij de makelaar of uw advocaat. Dit bedrag is meestal rond de 6000€ en hiervoor dient een 'reserveringsdocument' ondertekend te worden door u, door de verkoper en door de makelaar of advocaat. In het document staat vermeld dat de drie partijen akkoord gaan met de afgesproken verkoopprijs en de tijdsduur van de transactie tot het tekenen bij notaris. Vanaf het moment dat dit reservering document is getekend door alle partijen wordt de woning van de markt gehaald en is niet langer "te koop".

Lees meer »

registratieplicht voor vakantiehuizen in Andalusië

Wat is een woning voor toeristisch gebruik volgens de Junta de Andalucia?  Het gaat hier om alle residentiële woningen of verblijven waar tegen betaling logies wordt aangeboden en waarvoor reclame wordt gemaakt of voor wordt geadverteerd bij reisbureaus, via agenten of andere intermediairs of via toeristische websites en waar toeristen de mogelijkheid hebben hun verblijf te reserveren.

Lees meer »