Uw huis verkopen? Wij doen dat graag voor u.

U heeft een woning aan de Costa del Sol die u graag wilt verkopen dan zijn wij de aangewezen personen om dit voor u te doen. We zorgen ervoor dat u woning onder de aandacht wordt gebracht bij alle makelaars hier aan de Costa del Sol.

Met een belgische & nederlandse achtergrond en onze jarenlange ervaring hier in het Zuiden van Spanje kunnen we uw woning met zorg, aandacht en oog voor detail promoten op de huidige markt. 

Neem gerust contact met ons op als u overweegt u huidige woning te verkopen en dat graag met een nederlandstalige makelaar doet.

 

Waarom met ons verkopen?

  • We nemen woningen in ons aanbod op gelegen in locaties waar wij vergaande kennis en ervaring hebben. We kennen de lokale markt en kunnen u adviseren wat de beste verkoopprijs is voor uw eigendom. De eerste 4 weken zijn van cruciaal belang als u uw woning te koop zet en wij begeleiden u graag met een kundig advies hoe het beste u woning te positioneren in deze dynamische markt.
  • We hebben een professionele fotograaf met oog voor detail en kunnen op deze manier uw woning met de juiste sfeer promoten op de markt.
  • Er zal een verkoopbord worden geplaatst in uw tuin of aan de facade/terras van uw appartement. Daarnaast wordt uw woning gepromoot bij 2000 andere makelaars aan de Costa del Sol. Tevens versturen we de woning via de nieuwsbrief naar onze klanten en wordt de woning verder gepromoot via  sociale media en via ons Youtube Kanaal. Kortom: wij bieden u visibiliteit online van uw woning in een wereld waar 85% van de kopers online op zoek gaat naar hun droom woning aan de Costa del sol.

 

Wat is uw voordeel om met ons uw woning te verkopen?

  • Vanwege onze formule van visibiliteit, professionele fotografie en marketing via sociale media garanderen we een snelle verkoop.
  • Bij de verkoop van een woning aan de Costa del sol betaalt u als verkoper de advocaatkosten aan uw kant. Deze betreffen 1% + BTW (21%). Wanneer u echter besluit de woning via ons te verkopen dan bieden we een 50% reductie of meer aan in deze kost. Ivm deze formule verstrekken we u graag alle info per email.
    • Voorbeeld: verkoopprijs van 200 000 euro: normale advocaat kost: 2420 euro (1% +21% BTW). Speciale reductie als u met ons verkoopt: 1210 euro

 

Welke kosten moet u rekening mee houden bij verkoop

Als u uw woning verkoopt, gaat u niet de volledige verkoopprijs op uw bankrekening zien verschijnen. U moet rekening houden dat er bij de verkoop van uw eigendom ook kosten gepaard gaan.

Hieronder een opsomming van de kosten waar u rekening moet mee houden:

1) De provisie van de makelaar wordt betaald door de verkoper aan de Costa del Sol. Deze commissie wordt automatisch door de advocaat van de kopende partij van de verkoopprijs ingehouden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven van de commissie aan de Costa del Sol.

2) Vermogenswinstbelasting: wanneer u uw onroerend goed verkoopt, wordt het in Spanje gezien als een "spaarinkomen" dat belast wordt. De belasting op het "spaarinkomen" hangt af van het feit of u al dan niet inwoner van Spanje bent. De winst wordt berekend op basis van het verschil tussen de aanschaffingswaarde (aankoopprijs + notariskosten + registratiekosten + enz.) en de overdrachtswaarde (verkoopprijs - plusvalia -etc).

  • Resident in Spanje: vermogenswinstbelasting wordt geschaald (van 19- 23%) en heeft enkele uitzonderingen zoals herinvestering in gewone verblijfplaats, verkoop van gewone verblijfplaats bij mensen ouder dan 65 jaar. Als u in Spanje woont, heeft u een jaarlijkse belastingaangifte en hangt de uitkomst af van uw aangifte in totaal: spaar- en algemeen inkomen over het gehele jaar berekent.

 

  • Niet-ingezetenen in Spanje: bij de verkoop van het onroerend goed gaat de advocaat van de aankopende partij  automatisch een 3% van de verkoopprijs inhouden om te voorkomen dat u zou verdwijnen en dat de Spaanse overheid geen belastinginkomsten zou hebben op de meerwaarde van uw verkoop. De schaal voor niet-ingezetenen buiten de EU / EER is 24%, voor ingezetenen binnen de EU / EER (ook Noorwegen en IJsland inbegrepen) is de schaal 19% zijn van de gemaakte winst. Om de retentie van 3% terug te vorderen, moet u een formulier 210H invullen samen met de laatste 4 jaar van uw aangifte inkomstenbelasting van niet-ingezetenen in Spanje en het zal ongeveer een jaar duren om het geld terug te krijgen als er een verschil was tussen de winst en de 3% retentie.

 

3) Plusvalia: de plusvalía is een lokale (gemeentelijke) belasting die door het stadhuis wordt geheven over onroerend goed wanneer ze worden verkocht. Het wordt berekend op basis van de belastbare waarde van het onroerend goed en het aantal jaren dat is verstreken sinds het pand voor het laatst van eigenaar is veranderd. Het doel is om de waardestijging van de grond waarop het pand staat, te belasten, waarvan sommige te danken zijn aan verbeteringen aan het gebied door de lokale overheid en de gemeenschap in het algemeen.

De basis voor deze belasting is de catastrale waarde van het onroerend goed, die kan worden gecontroleerd op uw jaarlijkse IBI-ontvangstbewijs. Het verschuldigde bedrag in belasting is afhankelijk van hoe lang u eigenaar van het onroerend goed bent geweest: hoe langer, hoe hoger het belastingbedrag. Elk gemeentehuis heeft normaal gesproken een calculator online om de plusvalia van het onroerend goed te berekenen. Je hebt 30 dagen vanaf de datum van verkoop om de plusvalia aan het gemeentehuis te betalen.

4) Notariskosten: worden betaald door de kopende partij.

5) Kadastrale kosten: worden betaald door de kopende partij.

5) Honorarium van de advocaat: de koper en de verkoper hebben elk hun eigen advocaat. Elke partij staat in voor zijn advocaat kosten. Als u uw woning bij ons verkoopt, kunnen wij u speciale tarieven aanbieden. Normaal gesproken is dit 1% van de verkoopprijs, maar wij hebben speciale afspraken gemaakt met een advocatenkantoor waar we al jarenlang mee werken en alle vertrouwen in hebben. Dit advocaten kantoor werkt samen met het notaris kantoor die al 5 jaar  op rij notariskantoor nummer 1 is in Spanje. Een kantoor die op de hoogte is van alle laatste wetswijzigingen en op die manier kan garanderen dat er niets over het hoofd is gezien.

  • Voorbeeld: verkoopprijs van 200 000 euro: normale advocaat kost: 2420 euro (1% +21% BTW). Speciale reductie als u met ons verkoopt: 1210 euro