Uw huis verkopen? Wij doen dat graag voor u.

 

Ons doel bij Immo Costa del Sol is:

 

- U eigendom SNEL te verkopen

- U in contact brengen met de JUISTE KOPER

- U hoeft zich nergens zorgen over te maken, wij nemen het VOLLEDIGE VERKOOPPROCES graag namens u voor onze rekening

 

Als ervaren makelaar gespecialiseerd in vastgoed aan de Costa del Sol, zijn wij uw ideale partner. Wij zorgen ervoor dat uw vakantiewoning alle aandacht krijgt die het verdient in de Costa del Sol vastgoedmarkt.

 

Of het nu gaat om villa's te koop, appartementen te huur, luxe onroerend goed of strandhuizen aan de Costa del Sol, wij hebben de expertise om uw eigendom met zorg en aandacht te promoten. Met onze kennis van de regio, inclusief Marbella en Estepona, kunnen we u adviseren over de beste verkoopprijs en beleggingsmogelijkheden in de Costa del Sol.

 

Wij bieden exclusieve eigendommen, zoals golfvilla's en luxe resort onroerend goed, die perfect passen bij de wensen van potentiële kopers. Daarnaast zijn we actief betrokken bij nieuwbouwprojecten en kunnen we u ook voorzien van een verhuurservice voor uw vakantiehuis.

 

Kies voor de expertise van onze makelaars  en vraag nu kosteloos een VRIJBLIJVENDE TAXATIE aan voor uw vastgoed.

 

 

Met welke kosten moet u rekening houden bij verkoop

Als u uw woning verkoopt, gaat u niet de volledige verkoopprijs op uw bankrekening zien verschijnen. U moet rekening houden dat er bij de verkoop van uw eigendom ook kosten gepaard gaan.

Hieronder een opsomming van de kosten waar u rekening moet mee houden:

1) De provisie van de makelaar wordt betaald door de verkoper aan de Costa del Sol. Deze commissie wordt automatisch door de advocaat van de kopende partij van de verkoopprijs ingehouden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven van de commissie aan de Costa del Sol.

2) Vermogenswinstbelasting: wanneer u uw onroerend goed verkoopt, wordt het in Spanje gezien als een "spaarinkomen" dat belast wordt. De belasting op het "spaarinkomen" hangt af van het feit of u al dan niet inwoner van Spanje bent. De winst wordt berekend op basis van het verschil tussen de aanschaffingswaarde (aankoopprijs + notariskosten + registratiekosten + enz.) en de overdrachtswaarde (verkoopprijs - plusvalia -etc).

  • Resident in Spanje: vermogenswinstbelasting wordt geschaald (van 19- 26%) en heeft enkele uitzonderingen zoals herinvestering in gewone verblijfplaats, verkoop van gewone verblijfplaats bij mensen ouder dan 65 jaar. Als u in Spanje woont, heeft u een jaarlijkse belastingaangifte en hangt de uitkomst af van uw aangifte in totaal: spaar- en algemeen inkomen over het gehele jaar berekent.

 

  • Niet-ingezetenen in Spanje: Bij de verkoop van uw onroerend goed wordt automatisch een bedrag van 3% ingehouden door de advocaat van de kopende partij.  De belastingtarieven voor niet-ingezetenen buiten de EU/EER bedragen 24%, terwijl voor ingezetenen binnen de EU/EER (inclusief Noorwegen en IJsland) het tarief 19% is, berekend over de behaalde winst.

    Om de ingehouden 3% terug te vorderen, dient u een formulier 210H in te vullen, samen met de aangiften van de afgelopen 4 jaar van uw inkomstenbelasting als niet-ingezetene in Spanje. Het kan ongeveer een jaar duren voordat u het geld terugkrijgt, indien er een verschil is tussen de behaalde winst en de ingehouden 3% retentie.

     

 

3) Plusvalia: de plusvalía is een lokale (gemeentelijke) belasting die door het stadhuis wordt geheven over onroerend goed wanneer ze worden verkocht. Het wordt berekend op basis van de belastbare waarde van het onroerend goed en het aantal jaren dat is verstreken sinds het pand voor het laatst van eigenaar is veranderd. Het doel is om de waardestijging van de grond waarop het pand staat, te belasten, waarvan sommige te danken zijn aan verbeteringen aan het gebied door de lokale overheid en de gemeenschap in het algemeen.

De basis voor deze belasting is de catastrale waarde van het onroerend goed, die kan worden gecontroleerd op uw jaarlijkse IBI-ontvangstbewijs. Het verschuldigde bedrag in belasting is afhankelijk van hoe lang u eigenaar van het onroerend goed bent geweest: hoe langer, hoe hoger het belastingbedrag. Elk gemeentehuis heeft normaal gesproken een calculator online om de plusvalia van het onroerend goed te berekenen. Je hebt 30 dagen vanaf de datum van verkoop om de plusvalia aan het gemeentehuis te betalen.

4) Notariskosten: worden betaald door de kopende partij.

5) Kadastrale kosten: worden betaald door de kopende partij.

5) Honorarium van de advocaat: de koper en de verkoper hebben elk hun eigen advocaat. Elke partij staat in voor zijn advocaat kosten. Als u uw woning bij ons verkoopt, kunnen wij u speciale tarieven aanbieden. Normaal gesproken is dit 1% van de verkoopprijs, maar wij hebben speciale afspraken gemaakt met een advocatenkantoor waar we al jarenlang mee werken en alle vertrouwen in hebben.