registratieplicht voor vakantiehuizen in Andalusië

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 10:39

In Andalusië is het verplicht dat eigenaren van vakantiewoningen zich registreren om hun woningen legaal te kunnen blijven verhuren aan toeristen.

Wat is een woning voor toeristisch gebruik volgens de Junta de Andalucia?  Het gaat hier om alle residentiële woningen of verblijven waar tegen betaling logies wordt aangeboden en waarvoor reclame wordt gemaakt of voor wordt geadverteerd bij reisbureaus, via agenten of andere intermediairs of via toeristische websites en waar toeristen de mogelijkheid hebben hun verblijf te reserveren.

Een van de  belangrijkste vereisten waaraan de woningen moeten voldoen, is dat de woning beschikt over  een " Vergunning van Eerste Bewoning " (zgn licencia de primera occupacion), verder moet de woning aan een aantal zaken voldoen zoals airconditioning en verwarming. Nadat het nummer bij het Register voor Toerisme van Andalusië is verkregen moet de eigenaar verplicht dit nummer vermelden in  welke publiciteit  van de woning (booking.com en de website van AirBNB) of andere waarop de woning voor toeristisch verhuur wordt aangeboden. Wij kunnen u verder helpen met het verkrijgen van deze vergunning.