80% van alle toeristische woningen in Andalusië ligt aan de kust

Gepubliceerd op 24 mei 2019 om 11:13

In 2018 verbleven 4,4 miljoen reizigers in Andalusië in woningen voor toeristisch gebruik. Het gaat om 14 procent van alle reizigers die vorig jaar Andalusië bezochten. Tachtig procent daarvan verblijft op locaties langs de kust in de provincies Málaga en Cádiz.

Dit blijkt uit een rapport van het Andalusische ministerie van Turisme dat vorige week woensdag werd gepubliceerd tijdens een congres over toeristische woningen dat werd gehouden in Lab Marbella. Men behandelde er een serie aspecten die verschillen tussen klanten van hotels en klanten van toeristische woningen. 

procent is namelijk jonger dan 30 jaar en slechts tien procent is ouder dan 65. In hotels vormen beide groepen circa 20 procent. Gezinnen vormen 40 procent van alle klanten die woningen voor toeristische gebruik huren. Reizigers met kinderen vormen 20 procent van de klanten in hotels, terwijl stellen hier 60 procent van het klantenbestand uitmaken.

Spaanse toeristen maken 60 procent uit van de gebruikers van toeristische woningen zoals vakantievilla's of appartementen en 52 procent van die van hotels. Bij verblijven in vakantiewoningen is een grotere seizoensinvloed te zien, omdat het derde kwartaal goed is voor 40 procent van alle bezoekers. Het gemiddelde verblijf is er 10,2 dagen ten opzichte van 5,7 dagen in hotels. In vakantiewoningen geeft men echter met 60 euro minder uit dan de 69 euro gemiddeld door hotelgasten. 

Van het complete aanbod aan accommodatie en logies in Andalusië vormt toeristische woningen 32 procent. Het grootste deel daarvan is te vinden in de provincie Málaga met 58 procent, dan Cádiz met 13 procent. Daarmee is de Andalusische kust goed voor 80 procent van het aanbod op het gebied van vakantiehuizen. 

 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.